Neodgovoreni postovi | Aktivne teme Sada je: 05. 09. 2010. (17:58).

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Bla, bla o osiguranjima... 
Autor/ica Poruka

Post Bla, bla o osiguranjima...
bravo, sad još uz tu diskretnu naljepnicu dodji kod mene napravit policu za AO i kasko i dobil buš od mene popust (na kasko) koji je ne diskretan, već brutalan :P

...naravno, mogu ti iz usluge i išćupati van radio "9" jer je grehota imati tako nešto u takvom autu!

05. 05. 2010. (16:03)
Profil Pošalji e-mail
Smart kritičar

Post Re: ZAKLJUČIO PRIČU
Gle kad je u pitanju polica AO, onda ti ja pretežno idem u Croatiju.

U ovom slučaju ako auto ide na firmu i Dubrovačke rege, onda bi isto odabrao Croatiju jer je dole ionako jeftina polica zbog malog rizika prometa.

Ukoliko ide na ime moje Stare, i na ZG rege onda bi uzeo policu u Triglavu jer tamo mogu dobiti 50% bez problema, iako moja stara nema pravo na popust već bi trebala platiti punu policu.

BTW. na koje si ti osiguranje mislio, koja osiguravajuća kuća?

I još jedna stvar mislim da ukoliko ide na ime Stare da ću kasko preskočiti, tako bar za sada razmišljam.

05. 05. 2010. (21:19)
Profil Pošalji e-mail

ja imam zastupništvo za UNIQA osiguranje. Ne bum sad tu puno filozofirao o osiguranjima jer nije ta tema ovdje otvorena.
Mogu samo ponoviti što važi za sve, apsolutno je nebitno gdje imaš obavezno osiguranje jer se ne naplačuješ ti po njemu, već eventualno onaj kome si ti] prouzročio štetu. Isto tako cijene za obavezno os. su zakonom definirane i razlike od kuće do kuće su u par desetaka kuna. Kasko je nešto potpuno drugo, al o tome u nekoj drugoj temi ;)
savjet: uvijek prikupite ponude od nekoliko os. kuća ( pogotovo za kasko) jer se može ušparati dosta love i oprez sa sredjivanjem bonusa jer su se mnogi opekli ( platili uslugu, pa im na godinu pri produženju sve poništeno + kaznena prijava), svakako tražiti uvid da je polica zavedena u HUO-u. ako nije ili ti to ne želi dokazat, bježi glavom bez obzira!

05. 05. 2010. (21:45)
Profil Pošalji e-mail
Smart kritičar

Zanimljivo je ovo što si napisao, kaznena prijava i to, nemam pojma, samo mi je jedna stvar iznimno glupa a to je.
ja svoj bonus od 50% ne mogu prenijeti na svoju Staru, a muž može prenijeti ženi i obrnuto, pa me zanima na kojoj se to osnovi i pravilu temelji????

Za kasko znam da se može dobiti povoljnije od kuže do kuće, ali i tu ima zajeba ako se ne razumiješ, netko ti da kao jeftiniju policu, a zapravo ni ne znaš, onaj tko se ne kuži, da si potpisao franšizu ili sudjelovanje u šteti.

05. 05. 2010. (22:10)
Profil Pošalji e-mail

neka admin prenese ovih par zadnjih postova o osiguranju u novu temu pa možemo tamo o tome kolko god želiš.

ovo kaj si napisao za prenos bonusa stoji isto kao i ovo za kasko, al o tome kao što sam rekao u posebnoj temi!

05. 05. 2010. (23:06)
Profil Pošalji e-mail

Post Re: Bla, bla o osiguranjima...
svaka čast na brzini prebacivanja :D

evo sad tu pucajte kaj vas god zanima, stojim na raspolaganju!

06. 05. 2010. (10:01)
Profil Pošalji e-mail
Smart kritičar

pa mene zanima zašto moja kolegica može na muža prenijeti 50%, a on joj čak nije ni službeno muž, nego kao žive u istom kućanstvu, i tu izjavu su išli ovjeriti kod javnog bilježnika da žive u istom kućanstvu, znači njih dvoje imaju različita prezimena, a ja ne mogu prenijeti bonus na svoju staru, koja ne da ima isto prezime kao ja, nego mi u rodnom listu stoji ime majke i oca, to su apsurdi koji su mi neshvatljivi, pa da sad imaju neznam kakav razlog, i objašnjenje ako ga uopće mogu imati.

Daj mi pojasni to malo, ako znaš išta o tome, ja pričam iz iskustva, jer je kolegica pokušavala riješiti mužu 50%, nije uspijela, i u Eurohercu su joj rekli da to mže bez problema na taj način dobiti, a meni se rekli da ja nemogu prebaciti na staru, to je bilo prije cca pola godine, još i danas sebi ne dolazim od tog apsurda!!!!

06. 05. 2010. (12:08)
Profil Pošalji e-mail

nema tu puno logike oko prebacivanja bonusa, ali ide otprilike ovako:

sa višljeg koljena ( roditelji ) na niže (djeca), supružnici uz neki dokaz o braku ( najčešće kopija vjenčanog lista ili nekaj sl. ), sa privatnog na obrt ( vlasnik obrta), ali ne i sa privatnog na firmu ili sa obrta na firmu...

mislim da se osiguranja vode istom logikom kao i pravno nasljeđe, odnosno da je to uzeto iz tog zakona o nasljeđivanju i darivanju materijalnih dobara!

Uz sve to, stara polica sa bonusom odjavljenog vozila vrijedi max 3 god ( uz dokaz o odjavi ili kupoprodaji vozila i kopijom stare police) i ako se ne aktivira polica u toku te tri godine kreće se ponovo od 0%!

Ako imate na jednom autu bonus od 50%, možete ostvarit 25% bonusa u startu za drugi auto na istom vlasniku na temelju te police sa 50%!

od 2007 je na snazi dogovor svih osig. kuća o medjusobnom priznavanju stečenih bonusa i osnovana je zajednička pokroviteljska kuća HUO (Hrvatska udruga osiguranja) u koju se prijavljuju sve police automatski pri printanju i koja služi kao neka zajednička kontrola svih osiguravajućih kuća. uvijek je online dostupan uvid u svaku policu odnosno kolko koja ima bonusa ili malusa i teoretski se ne može ništa smuljat, ali u praxi se uvijek nađe neka rupa. Zato ponovo kažem oprez kod sredjivanja bonusa jer ako je polica napravljena na divljaka nije zavedena u HUO i to automatski znaći da nagodinu kad dođeš produžit takvu policu nećeš imati bonus od 50% jer se on ne vidi online, a to šta ti piše na polici bonus 50% apsolutno ništa ne vrijedi. Postoje neke varijante i da se napravi bonus kako treba ( odnosno da se vidi na HUO-u), ali to zbilja mogu samo rijetki i zato ne nasjedajte svačijim pričama (odnosno ne bacajte pare bez veze)! ja tjedno imam nekoliko situacija sa takvim policama gdje se ljudi čude k'o pile dreku i nije im jasno zašto im police imaju 0% bonusa iako na njima piše 50% :P znate kaj ide nakon toga, jeb..nje majke onom k'o mu je to napravio i uzeo pare za to i naravno plačanje pune police bez ikakvih popusta!

Kako se približavamo EU, tako se sve više i više prilagođavaju zakoni istoj i bojim se da bu još jako kratko vrijeme i ovi rijetki koji mogu napraviti bonus kako treba, mogli to isto raditi i zato to u pravilu masno naplačuju!
Kako su vlasnici moje firme ( UNIQA ) austrijanci odnosno RBA, kod nas se sve zbilja radi full transparentno i po pravilima i zbilja nema ni malo prostora za bilo kakve kombinacije sa bonusima ( čak ni za mene osobno da mi treba), ali to nije slučaj sa EUROHERCOM, Jadranskim osig. i Triglavom jer kollko znam kod njih se daju srediti bonusi, a kolko bu to još dugo trajalo ne znam!

za kraj kaj vam je sve po pravilima potrebno za prebacivanje bonusa sa jednog na drugi auto:
kupoprodajni ugovor ( ovjeren) starog auta sa kojeg prebacujete bonus ili odjava istog, kopija stare police na kojoj se vidi taj bonus ( ne starija od 3 god) i za kraj ono kaj ja moram isprintati, potvrda sa HUO-ove stranice da ta polica koju prenosite zbilja ima taj bonus. Sve te tri stvari zajedno ja šaljem u svoju centralu na policiranje i ako bilo koja od te tri stvari fali ili je neispravna ( lažirana), meni skidaju sa plaće razliku do pune police! Sad vam je jasnije ono kaj sam maloprije rekao kolko su moji ( a svi bi trebali biti takvi) precizni da ne kažem zajebani oko tih bonusa i da tu zbilja nema prostora za bilo kakve kombinacije.

Eto za sada tolko o obaveznom osiguranju, kasko je potpuno druga priča jer ono nije obavezno i zakonom definirano pa su zbog toga sva osiguranja tu puno flexibilnija i popust od 50% se dobije praktički legalno ali su unatoć tome cijene vrlo različite od osiguranja do osiguranja. Cijene obaveznih osiguranja su zakonom propisane i razlikuju se od od kuće do kuće u par desetaka kuna ( na autima sa malo KW kao što je SMART npr) do max.150-200 kn na najjačim autima.

07. 05. 2010. (00:16)
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: